Üdvözöljük Mezőhék Község weboldalán!

Sajtóközlemény – TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00061 számú „Mezőhék Község polgármesteri hivatalának energetikai fejlesztése” című projekt zárásáról

MEZŐHÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEZŐHÉK KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK
ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

Sajtóközlemény – PDF

Mezőhék Község Önkormányzata 31 millió forint támogatást nyert a Széchenyi 2020 fejlesztési program Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának TOP-3.2.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázat felhívására benyújtott, TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00061 „Mezőhék Község polgármesteri hivatalának energetikai fejlesztése” című pályázatával. A projekt támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 %

A TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00061 kódszámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 2017.08.15. – 2018.10.30. között.

Az energia fogyasztás csökkentése és az energiapazarlás megszüntetése egyre fontosabb Magyarország számára, ennek egyik módja az épületek korszerűsítése, azok energiahatékonyságának javítása. Egyre szélesebb körben elismerik, hogy ez nem csupán a fenntartható energiaellátás megvalósításának, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentésének az ellátásbiztonság garantálásának és az importkiadások csökkentésének eszköze, hanem egyben fokozza az ország gazdasági versenyképességét. A megvalósult fejlesztés nagyban hozzájárul a hatékonyság növekedéséhez, az energialánc valamennyi szakaszában, a termeléstől a fogyasztók általi felhasználásáig.

A projekt során a Mezőhék Polgármesteri hivatal – Községháza (5433 Mezőhék Kossuth Lajos u. 1.) épületének az energetikai korszerűsítése valósult meg. A felújítás során az épület homlokzati és padlásfödém hőszigetelése, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése, napelemes rendszer telepítése, került elvégzésre. A hőszigetelés során megfelelő vastagságú EPS hőszigetelő tábla, a nyílászárók cseréje során ugyancsak megfelelő hőszigetelő képességű üvegezés és tokozású eszközök kerültek beépítésre. A fejlesztés eredményeként az elmúlt 3 év átlagához viszonyítva 20 % feletti energiamegtakarítás várható. (275,58 GJ/év)

A beruházás hozzájárul az önkormányzat által közcéllal működtetett (100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő) intézmények primerenergia-felhasználásának csökkentéséhez, ezáltal az abból adódó ÜHG-kibocsátás csökkentéséhez és népszerűsíti a település lakosságának körében a megújuló energiaforrások hasznosítását.

 

Projekttel kapcsolatos további információk:
Fórizs Ágnes Karolina Polgármester
e-mail: polgarmester@mezohek.hu

 

 

Hírek